Prova på!

Är din dotter/son intresserad av Försvarsmakten och Flygvapnet?

Nu finns möjlighet att anmäla sig till en helg med Flygvapenfrivilliga. Målsättningen är att ge ungdomar mellan 15 och 20 år en inblick i Försvarsmakten i allmänhet och Flygvapnet i synnerhet.

De kommer att få prova på exercis, få information om Flygvapenfrivilliga och Flygvapnet, testa sin fysik och andra roliga aktiviteter. Vi tror också att de kommer att träffa flera nya vänner under kursen.

Efter kursen har de möjlighet att fortsätta inom Flygvapenfrivilliga och kunna delta i ungdomskurser varje år. Vi genomför kurser i både Uppsala och Östersund där eleven deltar i den av utbildningarna som ligger närmast bostadsorten.

Förläggning: Vi kommer bo i flerbäddslogement i kasern.

Förplägnad: Maten är gratis och ordnas av oss

Transporter: Planeras och genomförs av den enskilde.

Övrigt: Ungdomarna får låna vissa kläder men ska ta med oömma kläder och skor som tål fysisk aktivitet. Sängkläder får de låna. De tar själva med hygienartiklar, handduk och eventuella mediciner.

Förhoppningsvis vill de flesta ungdomarna fortsätta utbildningen och kommer då att få hämta ut utrustning vid kommande utbildningstillfälle, troligen redan direkt efter helgen om de väljer att delta under utbildningen som pågår under några dagar på höstlovet. Mer information om detta kommer i samband med antagning och anmälningsbekräftelse. Kostnader:

Kostnaden för kursen är medlemsavgiften som måste vara inbetald till Flygvapenregion mitt innan kursstart. Avgiften betalas när de får antagningsbeskedet. I medlemsavgiften ingår försäkring.

Flygvapenregion Mitt
Box 1100
751 41 UPPSALA

 

BANKGIRO 5053-9642 (200kr). Detta är ett krav annars gäller inte försäkringen!

 

Mer info: Mer information om Flygvapenfrivilliga hittar du på www.flygvapenfrivilliga.se

Frågor:
Besvaras i första hand på e-post, fvrfm@flygvapenfrivilliga.se eller på följande telefonnummer:
Kapten Karlström 0731811184

Östersund

Genomförs under en helg i september 2020. Mer information kommer innan sommarlovet.

Uppsala

Information kommer senare!

Välkommen med din ansökan!

Resande av tält vid gruppering i fält.

Uppställning vid genomgång.