Vinterkurs 2017

Det är en alldeles speciell känsla man får när man ska börja vinterkursen. Det är den mest krävande och den sista kursen på årets hjulet. Men det mest spännande är att få veta vilka man ska träffa igen. Alla känner alla och vet vad som förväntas.

 

Morgonen efter ankomsten börjar med att vi får hämta ur all personlig materiel och sedan börjar utbildning. Efter en dag på flottiljen med utbildning kallt väder och inlärning av skidor, så blev det tillsist dags att åka ut i fält. Detta inleddes med soligt väder och bad i isvak. Ingen backade ur och jag tror att jag talar för alla när jag säger: "Det är varmare än vad man tror."

 

Därefter blev det dags att skida mot förläggnings platsen. Under skidturen fick vi passera olika hinder och testa olika tekniker, tex. saxning och spårning. När vi var på plats hjälptes vi åt att upprätta förläggning innan mörkret föll. Fempunktstvätt och att få sitta eldpost var något alla fick uppleva i vinter kylan.

 

Dagen därpå ägnades mest åt nytta med nöje. Det blev en hel del tolking bakom bandvagn, skida upp och ned för backar, samt ett slutgiltigt triathlon. När vi var tillbaka på förläggnings platsen så fick alla som tidigare genomgått vinterkursen lämna truppen några timmar för att bygga en egen liten förläggning för att sova bivack. Men när klockan slagit 19:00 skulle vi samlas igen för att köra det efterlängtade "Capture the Flag" med GN1:or. Spanandes på vägen och tysta i snön kämpade båda lagen tappert i en kamp som slutade oavgjort.

 

Efter en god natts sömn så var vi inne på den sista dagen ute i fält. Därefter gällde bara rivning av förläggning, skida tillbaka till flottiljen, vård av gemensamt och personligt material innan simträningen. Det fanns de folk som tvivlade på sina egna förmågor när det gällde att simma 1000 meter, men det är förundransvärt vad man kan lyckas med om man bara försöker.

 

Det blir bara roligare och roligare för varje kurs inom denna organisation och jag hoppas att alla någon gång ska få uppleva den fantastiska gemenskapen som skapas. Tack till alla obeskrivliga elever, men inte att glömma alla fantastiska instruktörer och alla inblandade som fått allt att fungera.

 

Mimmi Wiberg

Vinterkurs/FVRF-N