Rekrytering

Är du mellan 15-20 år gammal och intresserad av Försvarsmakten?

Då kan det här vara något för dig! Flygvapenfrivilliga är en organisation knuten till Försvarsmakten och vi bedriver verksamhet för ungdomar som vill testa på livet i gröna kläder. Många av våra föredetta ungdomar jobbar idag inom Försvaret. Idag har vi ungefär 150 aktiva ungdomar!

Vad kommer jag få göra?

Det första som händer är att du får ut en uniform på lån. Du kommer sätta upp tält, lära dig använda radio och arbeta i grupp. Du kommer sammarbeta med ungdomar som är både yngre och äldre än dig själv. Ni kommer möta utmaningar som kräver att ni jobbar tillsammans och utvecklas.

Fortsätter du inom verksamheten kommer du få flyga, lära dig leda en grupp och skjuta på skjutbana. Extra drivna ungdomar får även chansen att vara med i internationella utbyten, så vad säger du om att representera Sverige i Polen?

Vad är kraven?

Vi kräver av våra medlemar att de visar varandra respekt. Vi utbildar alla medlemar i Försvarsmaktens värdegrund, mobbning är inget vi ser mellan fingrarna med.

Du ska vara frisk och vid god kondition, stor del av verksamheten är fysiskt krävande.

Medlemsskap i Flygvapenfrivilliga. Medlemsavgiften är 200 kronor per år. Verksamheten är frivillig och det finns inget krav på hur stort ditt deltagande ska vara.

Övrig information

När du deltar på en kurs står vi för mat och boende. Du kommer även vara försäkrad genom Flygvapenfrivilligas olycksfallsförsäkring under kurserna. Klädsel och utrustning står vi för, det du kan behöva ta med är saker som träningskläder, badkläder och hygienartiklar. Mer information om vad som gäller kommer du dock få om du blir antagen till en kurs!

Hur anmäler jag mig?

Skicka ett mail till fvrfm@fvrf.se så hjälper vi dig igång i verksamheten!