Nato Youth Summit 2024

Publicerad: den 2 maj 2024

Den 13 maj går Nato Youth Summit 2024 av stapeln i Stockholm, Miami och online. Sverige har i år fått möjligheten att stå värd för detta evenemang och det är ett samarbete mellan Nato, Aspen Institute, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) och Försvarshögskolan.

Är du mellan 18-35 år och intresserad av försvarsfrågor och Nato? MSB och FHS vill bjuda in dig till att delta på plats i Stockholm eller följa programmet online! I Stockholm kommer evenemanget att hållas i Epicenters lokaler och avslutas med ett mingel på deras terrass. Programmet innehåller flera olika teman och områden och vi kan utlova intressanta diskussioner och möjligheter till att nätverka. Dagen kommer att inledas vid 11 med ett panelsamtal om försvar och resiliens med bland annat Ordförande i Nato's Militärkommitté Admiral Bauer. Som deltagare kommer du att få sätta dig in i hur det är att vara en OSINT utredare. Du kommer få ta del av spännande paneldiskussioner om desinformation och utländsk informationspåverkan, hur innovation och nya teknologier såsom AI påverkar vår säkerhet samt hur unga kan bidra till den transatlantiska säkerheten, både genom Nato och utifrån ett svenskt exempel.

Mer information finns på den officiella hemsidan https://natoyouthsummit.com/ och glöm inte att anmäla dig antingen för fysiskt deltagande i Stockholm eller online via länkarna nedan.

Anmälan för att delta på plats görs på länken nedan:

https://www.fhs.se/en/swedish-defence-university/events/2024-04-19-register-your-interest-for-the-nato-youth-summit.html

Vill du följa eventet online, anmäl ditt intresse här:

https://registration.socio.events/e/natoyouthsummit2024