Aktuellt

Vänner, sommaren står inför dörren!

Uppdaterad: 2022-06-21 20:05:54 (fastnålat)

För somliga innebär sommaren vila och avkoppling, men för andra innebär sommaren aktiviteter i alla dess former. Många av våra medlemmar har sin högsäsong nu med sommarkurser, segelflygläger, internationella utbyten och även en GUF. För första gången sedan pandemin bröt ut kan vi äntligen genomföra alla planerade aktiviteter utan inskränkningar. Saker vi tagit för givet blir plötsligt otroligt uppenbara då de inte av olika anledningar tagits ifrån oss. T ex möjligheten att vara och göra det man vill.

Vi fyller 60 år vilket vi nyligen uppmärksammat med ett jubileumsfirande på F7. 60 år av verksamheter syftande till i första hand stödja Flygvapnet men även hemvärnet och totalförsvaret. Vi har anledning att vara stolta över vår historia! Vi går som föreningen starka in i kommande 60 år, till stora delar oförutsägbar, men spännande och utmanande.

Vår verksamhet känns i nuläget mer angelägen än någonsin, med ett krig som rasar i Europa. Den ryska invasionen av Ukraina har gjort oss smärtsamt påminda om det yttersta syftet till varför vi finns till. En stark försvarsvilja och ett folkligt förankrat försvar utgör ett grundfundament för en stark demokrati och ett motståndskraftigt samhälle. Där kan vi alla bidra oavsett hur många eller få aktiviteter vi engagerar oss i. Vi kan alla bidra till att sprida information om vårt totalförsvar bland våra familjer, släktingar och vänner.

Jag tackar er för det gångna halvåret, och ser fram mot det kommande.

Jag vill också passa på att tillönska er en skön, vare sig den är vilsam eller aktiv, sommar!

Lennart Thomsen
Generalsekreterare

Sverige öppnar upp!

Uppdaterad: 2022-02-10 09:53:55 (fastnålat)

Från och med 9 februari försvinner de flesta restriktioner som införts på grund av covid-19. Men pandemin är inte över. Smittspridningen i samhället är dock fortsatt hög och tillsammans har vi ett stort ansvar att inte föra smitta vidare.

Flygvapenfrivilliga följer regeringens och Folkhälsomyndighetens åtgärder för att begränsa spridning av covid-19 och anpassar löpande regelverket för verksamheten. Krav om vaccinintyg är nu borttaget.