Logga in

Förlängt utbildningsstopp

Publicerad: den 28 maj 2020

Vår uppdragsgivare Försvarsmakten har med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer förlängt stoppet för stöd till all frivillig kurs- och ungdomsverksamhet finansierat med uppdragsmedel till och med söndagen den 30 augusti.


Detta innebär att all planerad vuxen- och ungdomsutbildning ställs in. Såväl sommarkurser som ungdomstävlingar vid HvSS ställs in.
Även internationellt utbyte med England och Estland och segelflygkurs ställs in.

Vår inriktning är att försöka genomföra den inställda vuxen- och ungdomsverksamheten under hösten. Som sammanslagna kurser eller som ungdomsutbildning fördelad till helger och höstlov.

Vi beklagar att situationen inte tillåter att vi bedriver kursverksamhet under sommaren i år.

Vi respekterar myndigheternas rekommendationer och gör allt vi kan för att bidra till samhällets förmåga att hantera pandemin. Samtidigt ber vi alla inom vår utbildningsorganisation, såväl kursledningar och instruktörer som elever och ansvariga i regioner att så långt som möjligt försöka hjälpa till så att vi kan bedriva kursverksamheten i höst.

Vi måste nu tillsammans göra vårt bästa för att samhället ska ges de bästa förutsättningarna för att kunna hantera rådande situation.

Med vänliga hälsningar.
Jakob Hahr.
Generalsekreterare